ameg-voorverkoop-performance-een-lied-in-dit-landschap-van-woede-is-in-volle-gang

Voorverkoop performance Een lied in dit landschap van woede is in volle gang.

Wegens succes herhaald op zaterdag 11 maart 2017
Van harte welkom!

Loucas schreef een theatermonoloog waarin hij de woorden van 2 grote dichters Odysseas Elytis en Guillaume Apollinaire weeft tot een totaalbeleving waarin film, muziek en eigen ervaringen naar een apotheose voeren.

Film: Amir Fahimnia

Toen ik de poëzie van Odysseas Elytis las kreeg ik onmiddellijk beelden en begon te schilderen. De tekeningen en schilderijen begonnen een eigen verhaal te vertellen, ze gingen in dialoog met de dichter. Amir Fahimnia maakte hier filmbeelden van en zette er muziek onder. Omdat Elytis poëzie mede gerijpt is door zijn ervaringen aan het front in de Tweede Wereldoorlog moest ik terugdenken aan Guillaume Apollinaire en zijn brieven aan Madeleine. Hij schreef deze in de loopgraven van Verdun in 1915 en 1916. Ze bevatten hetzelfde verlangen naar vrijheid, waarachtige beelden en oorspronkelijke woorden. Ik had zijn brieven van weleer aangevuld met tekeningen. En deze pasten wonderwel bij de beelden van Elytis. Het weven kon beginnen.

Loucas van den Berg

Ter gelegenheid van de voorstelling is een uitgave in kleurdruk samengesteld met een compilatie van woord- en beeldmateriaal dat à 5 euro te koop is.