Themacursussen en Retreats

Om de drie hoofdstromen kunst, genezing en leiderschap en bewustzijn verder uit te diepen biedt Loucas van de Berg verschillende cursussen en retreats aan.

De themacursussen zijn: meditatie en het beluisteren van je innerlijke stem, werken met de innerlijke vijanden zoals angst, agressie, jaloezie, trots, luiheid, gierigheid. Verder is er de cursus biografie van impressies. Al schrijvend over anekdotes, onderbewuste waarnemingen en eenvoudige ervaringen doorbreek je de beperking van hoe je naar jezelf kijkt. Vorm en vrijheid gaan samen.

ameg-themacursussen-en-retreats

De retreats: Loucas van den Berg heeft een rijke traditie in het geven van wandel, leiderschap, stem en kunstretraites naar het buitenland. Zo zijn er de afgelopen 20 jaren programma’s geweest in Buxiers les Mines in Frankrijk, uitvalsbasis voor de wandelingen door het oudste eikenbos van Europa, Forêt de Tronçais. Verder Italië, met name Assisi en het dal van Rieti met geïnspireerde wandelretraites rondom Franciscus van Assisi. De kunststad Vence in Zuid Frankrijk met een verblijf direct naast de kapel van Matisse in de smeltkroes van Chagall, Picasso, Renoir en Matisse. Rondom de kunstenaar Kandinsky zijn er kunstretraites geweest in het Bauhaus in Dessau en de omgeving van Murnau in Zuid Duitsland. Tevens zijn er de kortere een en tweedaagse excursies in het kader van de kunst opleidingen naar musea in Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. We hebben werk bezocht van: Joseph Beuys, Guiseppe Penone, de Bisj palen van de Papua’s, Max Beckmann, Der Blaue Reiter, Paul Klee, Alberto Giacometti, Juan Miró, Velazquez, Goya, Picasso, Dali en de klassieke Griekse kunst. Ook plaatsen waar kunst en natuur samenkwamen zoals: Insel Hombroich. De leiderschapretraites worden gehouden in Italië. Deze bevatten een combinatie van wandelen, creëren, natuur. Hierin wordt gewerkt aan de hand van de 4 leerstijlen, ontwikkeld door Loucas van den Berg.