LEIDERSCHAP & BEWUSTZIJN

Dit is de ware vreugde van het leven. Te worden ingezet voor een doel dat je zelf hebt beschouwd als het allerhoogste. Een oorspronkelijke kracht te zijn in plaats van een zelfzuchtige kluit van verwijten en aandoeningen, voortdurend klagend dat de wereld zich niet wil wijden aan jouw geluk. (Loucas van den Berg, de Diepe Vreugde van Manifestatie)

Persoonlijk leiderschap is het vrijmaken van eigen en andermens potentieel om buitengewone en nieuwe mogelijkheden te realiseren.

Leiderschap uitoefenen betekent zelf emotioneel competent en sociaal bewust zijn en met mededogen kunnen communiceren. Persoonlijk leiderschap is vooruit kunnen zien, in je geest op plekken vertoeven waar het soms eenzaam is maar waar tegelijkertijd voldoende ruimte is voor nieuw denken. Persoonlijk leiderschap is breed denken, jezelf en anderen motiveren, transparant communiceren, zeker daar waar ideeën van anderen niet overeenkomen met die van jou. Het gaat over de juiste vragen stellen, de essentie zien en je vermogens verder ontwikkelen. Naast persoonlijk leiderschap is er het leiderschaptraject in organisaties dat zich toespitst op emotionele intelligentie en teamoptimalisatie.

ameg-leiderschap-bewustzijn

80 procent van effectief werken is emotionele intelligentie en 20 procent is time- management, dat wil zeggen je leven ordenen en een planning maken.

Emotionele intelligentie is het vermogen/talent om onze emoties te begrijpen en te doorzien en te leren hoe ze gebruikt kunnen worden om onze energie, motivatie, authenticiteit en integriteit te optimaliseren.

In de leiderschapprogramma’s wordt ook aandacht besteed aan het combineren van ondernemerschap en persoonlijk meesterschap.