Franciscusretraite in Assisi, Italië

Verf elke porie van mijn wezen in de kleur van de liefde

16-20 maart 2018

Je bent van harte welkom om in te schrijven!

De Franciscusretraite is de ultieme manier om in de kern van het hart te komen. Het hart is vrij van illusies. Het is de zetel van je diepste zelf, de bron van vreugde, edelmoedigheid, onschuld, zuiverheid, vriendelijkheid, standvastigheid, compassie en onderscheidingsvermogen.

De witte vlam van het hart

Deze retraite staat in het teken van de witte vlam van je hart. Alle onduidelijke onopgeloste gebeurtenissen, angst voor de toekomst en het ontbreken van een doel verzamelen zich in de hartstreek. Er zijn in een mens vele schillen die de diepte van het hart bedekken. Je zou deze lagen het voorportaal van het hart kunnen noemen. Deze Franciscusretraite is de ultieme manier om in de kern van je hart te komen. De krachtige energieën en compassie die van de heiligdommen van Franciscus en Chiara van Assisi uitgaan zijn hierbij een enorme ondersteuning.

Meditatie en wandelen door de velden
Door mijn jarenlange ervaring met retraites in het hart van Italië beschik ik over de mooiste wandelroutes en verblijfplaatsen om onze retraite tot een groot succes te maken. Zo beschikken we over een unieke werk- en meditatieruimte pal naast de heiligdommen en verblijven we op loopafstand in het vriendelijke hotel Frate Sole. Om dieper door te dringen in de Franciscusretraite en mijn ervaringen aldaar raad ik je aan mijn boek De Diepe vreugde van Manifestatie. Een lees-, leer- en wandelboek over bezieling te lezen.

Franciscus en Chiara van Assisi
Franciscus van Assisi (1181-1226) kwam tot het besef dat hij niet langer kon leven in een gemeenschap van angst en illusie en gehoor diende te geven aan de stem van zijn hart die hem in de velden bracht buiten de stad, als een niemand maar vrij en vol vertrouwen om zijn weg te gaan. Aangestoken door dit verlangen brak Chiara (1195-1253) met haar adellijke familie in Assisi en volgde zijn weg. Veertig jaar lang verbleef zij met enkele gelijkgestemden zoals haar zus Agnes en later haar moeder in het kloostertje San Damiano even buiten de stad.
Dit heiligdom alsmede de Porziuncola en het graf van Franciscus zijn bewaard gebleven en hebben bovenal een unieke energie.

Loucas van den Berg